Tre vindere i Lokaldysten 2024

Repræsentanter for de tre vinderbyer i Lokaldysten 2024: Knudby, Mammen og Skals / Foto: Viborg Kommune
dato

Som noget nyt blev der i år kåret hele tre vindere af årets lokaldyst, nemlig Mammen, Knudby og Skals.

I alt 21 byer i Viborg Kommune deltog i år i Lokaldysten, og tusindvis af borgere i alle aldre og forskellig fysisk form har i løbet af maj og juni i alt tilbagelagt over 40.000 km – gående, løbende eller cyklende.

En ny metode til at beregne de deltagende byers resultat på gav det resultat, at konkurrencen, lørdag den 22. juni, fik tre vindere:

  • Mammen vandt (igen) prisen for flest tilbagelagte km ift. indbyggertal
  • Knudby var den by, som havde øget sin præstation mest ift. sidste år
  • Skals-borgerne tilbage flest kilometer i alt i de to timer løbet varede

De deltagende byer havde selv besluttet at indføre den nye måde at kåre vindere på for at øge sandsynligheden for flere forskellige vinderbyer.

Sundt på mange måder
Repræsentanter for de tre vinderbyer modtog hver 5.000 kr. for indsatsen. Præmierne blev overrakt af borgmester Ulrik Wilbek på Nytorv i Viborg i forbindelse med årets Snapsting.

Ulrik Wilbek sagde efter præmieoverrækkelsen:

- Det er jo ingen hemmelighed, at vi i byrådet rigtig gerne vil motivere flere borgere til at bevæge sig. Det er sundt - både fysisk, socialt og mentalt - at være en del af fællesskaber, hvor man er sammen om at bevæge sig. Jeg er sikker på, at det også er med til at styrke sammenholdet i de lokalsamfund som deltager. Derfor er jeg også virkelig glad for at se, hvor meget Lokaldysten er vokset i omfang og antal deltagere de seneste år.   

De øvrige deltagerbyer, som også kom på scenen, var:

Hvam, Kjeldbjerg, Rødding, Hammershøj, Hald Ege, Karup – Kølvrå, Nr. Rind-Låstrup, Ravnstrup, Vridsted, Vejrumbro, Rødkærsbro, Ørum, Tapdrup, Løvel, Vammen og Sparkær.

Der var præmier til alle byer, gradueret i forhold til deres placeringer.


https://viborg.dk//om-kommunen/nyheder-og-presse/pressemeddelelser/tre-vindere-i-lokaldysten-2024-13924161/
Kilde: Viborg Kommune