Fra krypt til kunstinstallation

Foto: Viborg Kommune.
dato

Fra den 28. september til den 30. december vil Viborg Domkirke være vært for kunstprojektet "People We Love - Viborg".

Projektet, der er en del af et samarbejde mellem Viborg UNESCO Creative City, Viborg Kunsthal, Media College Denmark, Viborg Domkirke, KMA (Kit Monkman) og Mediale, vil give besøgende en unik oplevelse i krypten under domkirken.

Kunstværket er et kollektivt portræt af kærlighed og empati, hvor 50 "almindelige" mennesker er blevet filmet, mens de ser på et billede af en person, de elsker eller har elsket. Optagelserne fandt sted i Viborg i juni 2023, og nu er værket klar til at blive vist for offentligheden.

Udstillingsleder i Viborg Kunsthal, Bodil Johanne Monrad, udtaler, at hun har glædet sig til at præsentere Viborg-versionen af Kit Monkmans værk. Hun håber, at mange vil bruge de kommende måneder til at nyde kunstværket og Viborg Domkirke.

Sognepræst i Viborg Domkirke, Marianne Koch, ser frem til at åbne dørene for værket, som hun mener er en ny måde at fortolke kærlighed på - et centralt budskab i kristendommen.

Deltagerne i projektet har også haft en stor oplevelse. Anders Kristian Kristensen, en af deltagerne, beskriver det som et sympatisk initiativ i en tid med ufred og uro i verden. Han havde et foto af sin elskede Moster Eva, som var en urokkelig klippe i hans familie. En anden deltager, Anders Johan Larsen, fandt oplevelsen grænseoverskridende, men også beroligende.

Udstillingen er åben i samme omfang som kirken, men lukket i forbindelse med kirkelige handlinger.


https://viborg.dk//om-kommunen/nyheder-og-presse/pressemeddelelser/fra-krypt-til-kunstinstallation-404470957256281/
Kilde: Viborg Kommune